Politică de confidențialitate

Confidentialitatea, securitatea si protectia datelor tale cu caracter personal atunci cand utilizezi pagina web https://smart-instalatii.ro/ (in continuare Platforma) noastra sunt importante pentru noi, Smart Plumbing SRL (in continuare Societatea). Smart Plumbing SRL administreaza aplicatia AloDa (in continuare AloDa).

Asigurarea confidentialitatii si integritatii datelor tale sunt o prioritate a Societatii. De aceea, prelucram datele tale cu caracter personal in conformitate cu principiile si in spiritul legislatiei in materie aplicabile in Romania, inclusiv Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal (GDPR).

Cui se adreseaza aceasta informare?
Am pregatit aceasta informare pentru toate persoanele care viziteaza platofma noastra. Confidentialitatea, securitatea si protectia datelor tale cu caracter personal atunci cand utilizezi Platforma noastra sunt importante pentru noi. Indiferent daca ai creat ori doresti sa creezi un cont de Utilizator/beneficiar pe Platforma, daca esti un Prestator inscris in reteaua AloDa ori doresti sa te inscrii in aceasta retea sau daca esti pur si simplu un vizitator al Platformei, e util sa parcurgi aceasta informare.

Ce contine informarea?
Informarea generala privind protectia datelor cu caracter personal de catre Societate pentru Platforma iti prezinta:

 • (a) categoriile de date cu caracter personal pe care le prelucram;
 • (b) scopurile pentru care le prelucram;
 • (c) in lumina acestor scopuri, temeiurile prelucrarilor;
 • (d) tertii catre care am putea divulga datele;
 • (e) durata prelucrarii acestor date (perioada de stocare);
 • (f) ce se poate intampla daca nu ne furnizezi datele;
 • (g) drepturile tale in legatura cu prelucrarea datelor tale de catre noi si modul in care le poti exercita;
 • (h) detaliile la care ne poti contacta cu privire la protectia datelor tale cu caracter personal;
 • (i) situatiile in care se aplica aceasta informare si modificarile sale.

1. CATEGORII DE DATE. SCOP. TEMEI

Mai jos, iti prezentam fiecare situatie in care SOCIETATEA ar putea folosi datele tale cu caracter personal, in functie de categoria careia ii apartii.

1.1 Esti titular sau potential titular al unui cont de Utilizator/beneficiar?

Daca ai deja un cont de Utilizator/beneficiar pe Platforma sau doresti sa creezi un astfel de cont, atunci vom folosi datele tale cu caracter personal pentru:
(i) Crearea si mentinerea unui cont de Utilizator/beneficiar pe Platforma. Vom utiliza datele tale pentru a-ti putea crea si oferi acces la un cont pe Platforma. In acest scop, avem nevoie sa ne furnizezi urmatoarele informatii: prenume, nume, numar de telefon, adresa de email, judet si sa alegi o parola. In acest caz, vom intemeia prelucrarile pe necesitatea incheierii si/sau executarii contractului cu tine (Termenii si Conditiile de utilizare a Platformei AloDa).
(ii) Contractarea unui Prestator prin Platforma In situatia in care doresti sa angajezi un Prestator din reteaua AloDa, putem folosi datele tale de identificare si de contact pe care ni le-ai furnizat, alaturi de adresa la care doresti sa se faca lucrarea, imaginile pe care le poti incarca pe Platforma si informatiile din descrierea proiectului tau pe care ne-ai transmis-o prin Platforma (atunci cand nu este necesar sa ne furnizezi unele dintre aceste informatii, ti-am indicat aceasta la momentul la care ti-am cerut datele). Avem nevoie de aceste informatii pentru a iti putea oferi acces la cei mai calificati Prestatori din retea, in functie de nevoile tale. De asemenea, in scopul facturarii si al platii, vom avea nevoie de datele tale de contact si, daca esti o persoana fizica care actioneaza in nume propriu, de informatii privind contul tau bancar, serviciile prestate prin Platforma si suma facturata, iar daca reprezinti o persoana juridica, de informatii privind compania respectiva.
In toate aceste cazuri, daca esti o persoana fizica care actioneaza in nume propriu, ne vom intemeia prelucrarea datelor tale pe necesitatea incheierii si/sau executarii contractului cu tine.
Daca esti reprezentantul unei persoane juridice, ne vom intemeia prelucrarea datelor tale in aceste cazuri pe interesele noastre legitime de a putea executa contractul pe care l-am incheiat cu compania din care faci parte si de a ne asigura ca aceasta executa, la randul sau, acel contract.
(iii) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitarilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a raspunde eventualelor tale solicitari, cerinte, reclamatii, sau oricaror altor intrebari pe care ni le vei adresa.
In acest caz, temeiul prelucrarilor va fi executarea contractului cu tine (daca esti o persoana fizica care actioneaza in nume propriu) / interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (daca reprezinti o persoana juridica) sau, dupa caz, consimtamantul tau (atunci cand ne transmiti o solicitare, esti de acord sa prelucram numele, prenumele tau, datele tale de contact si alte informatii din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a iti putea transmite raspunsul nostru).
(iv) Comunicare cu tine in scop de marketing Pentru a iti trimite comunicari si oferte cu privire la produsele, serviciile si promotiile noastre, este necesar sa prelucram datele tale cu caracter personal. In acest caz, prelucrarea datelor tale va fi intemeiata pe consimtamantul tau de a primi astfel de comunicari de la noi sau pe interesul nostru legitim de ati prezenta oferta de servicii similare.
Datele cu caracter personal care se refera la tine pe care le vom prelucra includ: nume, prenume, adresa de email, numar de telefon, adresa postala.
In cazul in care esti un Utilizator/beneficiar actual, potrivit legii, avem dreptul de a iti transmite email-uri la adresa pe care am obtinut-o de la tine cu ocazia vanzarii unui produs sau serviciu catre tine, cu scopul de iti trimite mesaje privind produse sau servicii similare pe care le comercializam. In aceasta situatie, iti acordam clar si expres posibilitatea de a te opune printr-un mijloc simplu si gratuit primirii de astfel de mesaje (de a te dezabona) atat atunci cand obtinem adresa ta de email de la tine, cat si cu ocazia fiecarui email pe care ti-l transmitem. In acest caz, prelucrarea datelor tale de catre noi este permisa de prevederile articolului 12 alineatul (2) din Legea nr. 506 din 17 noiembrie 2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice.
Datele cu caracter personal care se refera la tine pe care le vom prelucra includ: nume, prenume, adresa de email, servicii si produse pe care le-ai cumparat de la noi.

1.2 Esti un Prestator inscris sau care doreste sa se inscrie in reteaua AloDa?

Atunci, e posibil sa folosim datele tale cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:
Pentru a putea desfasura relatii de afaceri cu tine este necesar sa prelucram anumite informatii care te privesc pentru a putea incepe si mentine colaborarea cu tine.
Prima etapa a colaborarii noastre este crearea contului tau pe Platforma. In acest scop, vom prelucra urmatoarele date care se refera la tine: prenume, nume, numar de telefon, adresa de email, tipurile de servicii oferite, informatii privind compania din care faci parte.
Ulterior, vei participa la procesul nostru de selectie a Profesionistilor/mesterilor. Pentru a te putea inregistra in reteaua noastra de Prestatori, va trebui sa iti solicitam si sa utilizam urmatoarele informatii/ documente referitoare la tine, care pot constitui/pot contine, de asemenea, date cu caracter personal: prenume, nume, numar de telefon, adresa de email, tipurile de servicii oferite, informatii privind compania din care faci parte.
Odata ce te-ai inscris in reteaua noastra de Profesionisti/mesteri, pentru efectuarea platilor catre tine vom folosi informatii care includ: datele tale de identificare, datele tale de contact, serviciile pe care le-ai prestat, pretul acestora, persoana careia i-ai prestat serviciile si locul unde le-ai prestat, informatii privind contul tau bancar.
In toate cazurile descrise sub acest punct, ne vom baza prelucrarea datelor care se refera la tine pe incheierea / executarea contractului dintre tine si noi (daca esti o persoana fizica ce actioneaza in nume propriu) sau, dupa caz, pe interesele noastre legitime de a putea executa contractul pe care l-am incheiat cu compania din care faci parte si de a ne asigura ca aceasta executa, la randul sau, acel contract (daca actionezi ca reprezentant al unei persoane juridice).
(ii) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitarilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a raspunde eventualelor tale solicitari, cerinte, reclamatii, sau oricaror altor intrebari pe care ni le vei adresa in decursul relatiei noastre.
In acest caz, temeiul prelucrarilor va fi executarea contractului cu tine (daca esti o persoana fizica care actioneaza in nume propriu) / interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (daca reprezinti o persoana juridica) sau, dupa caz, consimtamantul tau (atunci cand ne transmiti o solicitare, esti de acord sa prelucram numele, prenumele tau, datele tale de contact si alte informatii din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a iti putea transmite raspunsul nostru).

1.3 Esti un vizitator al Platformei sau ai interactionat cu vreunul dintre conturile noastre pe retelele de socializare?

Atunci, e posibil sa folosim datele tale cu caracter personal pentru urmatoarele scopuri:
(i) Imbunatatirea experientei tale pe website-ul nostru Pentru a putea tine cont de preferintele pe care le-ai exprimat in sesiuni de navigare anterioare, pentru a adapta website-ul nostru la dispozitivul pe care il folosesti, pentru a solutiona problemele pe care le-ai putea intampina la accesare, prelucram date precum: adresa IP; identificatori cookies; alti identificatori online; identificator unic de dispozitiv (ID universal unic – UUID); data şi ora accesarii website-ului; istoricul vizitelor; solicitarea web; data şi ora solicitarii/ data si ora accesarii website-ului; dispozitivul de pe care accesezi website-ul; tipul de browser de Internet şi limba browser-ului; informatii despre evenimentele survenite pe dispozitivul tau (de exemplu, erorile); informatii cu privire la setarile hardware ale dispozitivului tau; informatii despre locul in care te afli cand accesezi website-ul nostru.

COOKIES
Temeiul prelucrarii va fi in cele mai multe cazuri consimtamantul tau (in cazul in care nu este vorba despre servicii necesare pentru a iti oferi acces la website), inclusiv astfel cum acesta este exprimat prin utilizarea setarilor aplicatiei de navigare pe Internet (browser) sau a altor tehnologii similare prin intermediul carora se poate considera ca ti-ai dat consimtamantul.

(ii) Cunoasterea opiniilor tale pe care ni le comunici De asemenea, atunci cand postezi un comentariu sub una dintre postarile noastre pe retelele de socializare, apesi butonul Like, redistribui postarea noastra si/sau ne transmiti un mesaj pe unul dintre conturile noastre, vom prelucra datele tale cu caracter personal pe care ni le-ai transmis (nume de utilizator, fotografie de profil, actiunea pe care ai intreprins-o – like / alta reactie sau continutul comentariului tau).
In aceste cazuri, ne vom intemeia prelucrarea pe consimtamantul tau.
(iii) Gestionarea sistemelor noastre de comunicatii şi IT si protectia acestora. Putem prelucra datele tale pentru: gestionarea sistemelor noastre de comunicatii; gestionarea securitatii noastre IT; realizarea auditurilor de securitate asupra retelelor noastre IT; protejarea datelor şi a sistemelor noastre impotriva atacurilor şi a altor acte similare in mediul virtual.
In acest scop, vom prelucra date privind: adresa de IP a dispozitivului de pe care s-a efectuat accesul, tipul de dispozitiv si numele de utilizator folosit la autentificare.

1.4 Daca esti in oricare dintre situatiile de mai sus sau in alte situatii
Putem, de asemenea, sa prelucram datele tale pentru urmatoarele scopuri:
(i) Comunicarea cu tine pentru rezolvarea solicitarilor tale Mai precis, vom utiliza datele tale pentru a raspunde eventualelor tale solicitari, cerinte, reclamatii, sau oricaror altor intrebari pe care ni le vei adresa.
In acest caz, temeiul prelucrarilor va fi executarea contractului cu tine (daca exista)/ interesele noastre legitime de a executa contractul cu compania din care faci parte (daca reprezinti o persoana juridica) sau, dupa caz, consimtamantul tau (atunci cand ne transmiti o solicitare, esti de acord sa prelucram numele, prenumele tau, datele tale de contact si alte informatii din solicitare care pot constitui date cu caracter personal pentru a iti putea transmite raspunsul nostru).
(ii) Raspuns la solicitarile autoritatilor sau prelucrarea datelor in alte cazuri in care legea ne obliga Este posibil ca uneori sa fim sub o obligatie legala de a comunica datele tale catre anumite autoritati, de a stoca datele tale pe o anumita perioada sau de a prelucra intr-un alt mod datele tale. In acest caz, temeiul prelucrarii va fi indeplinirea unei obligatii legale.
(iii) Realizarea unor tranzactii, restructurari sau a altor operatiuni In contextul unor tranzactii, este posibil sa divulgam datele tale catre potentiali achizitori sau consultanti ai acestora ori autoritati, desi vom incerca sa reducem pe cat posibil aceasta. In acest caz, prelucrarea va avea loc in temeiul intereselor noastre legitime sau al indeplinirii unor obligatii legale
(iv) Apararea drepturilor si a intereselor noastre sau ale altor persoaneEste posibil sa prelucram datele tale pentru constatarea, exercitarea sau apararea drepturilor sau intereselor noastre sau ale altor persoane inaintea instantelor de judecata, a executorilor judecatoresti, a notarilor publici, a altor autoritati publice, a tribunalelor arbitrale, a mediatorilor sau a altor organisme publice sau private care solutioneaza dispute, a avocatilor, consultantilor nostri sau ale altor persoane fizice sau juridice, publice sau private, care sunt implicate in cadrul acelor dispute. In aceasta situatie, vom prelucra datele tale cu caracter personal, dupa caz, in temeiul indeplinirii unor obligatii legale care ne revin sau al intereselor noastre legitime. 1.5 Despre datele tertilor Daca ne transmiti date cu caracter personal privitoare la alte persoane (de exemplu, reprezentantii tai, rudele tale, prietenii tai, persoane care te recomanda etc.), te rugam sa te asiguri ca i-ai informat despre scopul, motivul (temeiul: executarea contractului pe care l-ai incheiat cu ei, consimtamantul lor etc.) si alte informatii cu privire la modul in care le prelucrezi datele si ca i-ai indrumat spre aceasta informare cu privire la modul in care Societatea prelucreaza date cu caracter personal sau/ si ca le-ai explicat prevederile acesteia.
De asemenea, ne vom indeplini obligatia de a informa respectivele persoane despre modul in care le prelucram datele, atunci cand este cazul.

2. CUI VOM DIVULGA DATELE TALE
Vom divulga datele tale catre alte persoane fizice sau juridice in masura necesara oferirii serviciilor Platformei, dupa cum urmeaza:
(i) Daca esti un Utilizator/beneficiar Platforma, vom transmite informatii privind, in special, identitatea ta, datele tale de contact, adresa si proiectul de care ai nevoie catre Profesionistii/mesterii relevanti din reteaua AloDa.
(ii) Daca esti un Prestator din reteaua AloDa, vom transmite informatii privind, in special, identitatea ta, datele tale de contact, serviciile pe care le oferi, preturile pe care le ceri catre Utilizatorii/clientii relevanti de pe Platforma.

Incercam sa limitam accesul la datele tale cu caracter personal, cu toate acestea in anumite cazuri este posibil sa fie nevoie sa divulgam date care se refera la tine.
Putem divulga datele tale catre alte companii sau persoane fizice, cum ar fi: alte companii din grup, persoane fizice sau juridice care actioneaza ca persoane imputernicite pentru noi sau pentru alte companii din grup in diverse domenii, alte persoane, instante, autoritati. In aceste cazuri, vom divulga datele pentru motive legitime legate de activitatea noastra, cum ar fi arhivarea si pastrarea in siguranta a documentelor noastre, constatarea, apararea si exercitarea drepturilor sau intereselor noastre sau ale unei alte persoane, recuperarea debitelor restante pe cale amiabila.
De asemenea, dupa cum am precizat mai sus, in anumite cazuri este posibil sa avem o obligatie legala de a divulga datele date catre autoritati publice sau alte persoane fizice sau juridice.
In toate aceste cazuri vom depune toate eforturile rezonabile pentru a ne asigura ca destinatarii datelor tale le prelucreaza in conditii de securitate si confidentialitate, in conformitate cu scopul pentru care le-am transmis si cu respectarea drepturilor tale.

3. IN CE CONDITII AM PUTEA TRANSFERA DATELE TALE CATRE STATE TERTE SAU ORGANIZATII INTERNATIONALE
In acest moment nu transferam si nu intentionam sa transferam datele tale cu caracter personal sau o parte dintre acestea catre alte companii, organizatii sau persoane din state terte sau catre organizatii internationale.
Daca va fi necesar sa transferam datele tale catre vreuna dintre destinatiile de mai sus, te vom informa in avans despre decizia noastra.

4. CAT VOM PASTRA DATELE TALE
Vom stoca datele tale pe intreaga perioada in care contul tau de Utilizator AloDa este activ, precum si inca un an de la dezactivarea acestuia, cu exceptia cazurilor in care legea sau regulile de arhivare prevad un termen mai lung.
Perioadele de stocare sunt bazate pe prevederile legale (in special a celor privind protectia datelor cu caracter personal), avand in vedere, de asemenea, obligatiile de stocare a unor anumite date, termenele de prescriptie aplicabile, practicile recomandate in materie si scopurile activitatii noastre.

5. CE SE POATE INTAMPLA DACA NU NE FURNIZEZI DATELE
In cele mai multe cazuri, nu ai o obligatie de a ne furniza datele tale cu caracter personal. Totusi, daca nu ne oferi datele solicitate, nu vom putea, de exemplu, sa incheiem sau sa negociem un contract cu tine, sa iti vindem produsele sau sa iti prestam serviciile noastre, sa iti permitem acces la toate optiunile de pe website-ul nostru, sa iti raspundem la reclamantii sau solicitari ori sa iti trimitem comunicari cu privire la produsele, serviciile si promotiile noastre care te-ar putea interesa.

6. INEXISTENTA UNUI PROCES DECIZIONAL AUTOMATIZAT
Nu luam decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata a datelor tale (inclusiv crearea de profiluri) care sa produca efecte juridice cu privire la tine sau care sa te afecteze intr-un mod similar intr-o masura semnificativa.

7. DREPTURILE TALE SI CUM POTI SA LE EXERCITI
Dorim sa fii constient de drepturile tale si de maniera in care le poti exercita.

Drepturile tale:
Ai urmatoarele drepturi:

 • Dreptul de acces la dateAi dreptul de a obtine accesul la datele tale pe care le prelucram sau le controlam sau la copii ale acestora; ai, de asemenea, dreptul de a obtine de la noi informatii cu privire la natura, prelucrarea şi divulgarea acestor date.
 • Dreptul la rectificarea datelor Ai dreptul de a obtine rectificarea inexactitatilor datelor tale pe care le prelucram sau le controlam.
 • Dreptul la ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat) Ai dreptul de a obtine de la noi ştergerea datelor tale pe care le prelucram sau le controlam.
 • Dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor Ai dreptul de a restrictiona prelucrarea datelor tale pe care le prelucram sau le controlam.
 • Dreptul de a obiecta Ai dreptul de a obiecta la prelucrarea datelor tale de catre noi sau in numele nostru.
 • Dreptul la portabilitatea datelor Ai dreptul de a obtine transferul catre un alt operator al datelor tale pe care le prelucram sau le controlam.
 • Dreptul la retragerea consimtamantului In situatiile in care prelucram datele tale in temeiul consimtamantului tale, ai dreptul de a iti retrage consimtamantul; poti face aceasta in orice moment, cel putin la fel de uşor cum ne-ai acordat initial consimtamantul; retragerea consimtamantului nu va afecta legalitatea prelucrarii datelor tale pe care am realizat-o inainte de retragere.
 • Dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere Ai dreptul de a depune o plangere la autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal cu privire la prelucrarea datelor tale de catre noi sau in numele tau.

Cum iti poti exercita drepturile
Pentru a exercita unul sau mai multe dintre aceste drepturi (inclusiv dreptul de a iti retrage consimtamantul, atunci cand iti prelucram datele pe baza acestuia) sau pentru a adresa orice intrebare despre oricare dintre aceste drepturi sau orice prevedere din aceasta informare sau despre oricare alte aspecte ale prelucrarii datelor tale de catre noi, te rugam sa folosesti oricand doresti detaliile de contact de mai jos.

Vom incerca sa raspundem cat mai rapid şi complet tuturor intrebarilor şi preocuparilor tale şi sa facilitam exercitarea drepturilor tale.

8. DATELE NOASTRE DE CONTACT
Daca ai orice comentarii, sugestii, intrebari sau preocupari cu privire la orice informatii din aceasta informare sau cu privire la orice alte aspecte referitoare la prelucrarea datelor tale de catre noi, te rugam sa nu eziti sa ne contactezi oricand.
Ne poti contacta prin oricare dintre canalele de comunicare de mai jos; vom incerca sa raspundem in timp util solicitarii tale.

Datele noastre de contact
Smart Plumbing SRL
Adresa corespondenta: Str. Alunisului, Nr. 45, Bucuresti, Sector 4
Numar de telefon: 0730 37 37 37 (disponibil de Luni pana Vineri, intre orele 9 -18)
Adresa de email: contact@aloda.ro

Datele de contact ale persoanei cu sarcini in domeniul protectiei datelor cu caracter personal (aceasta este persoana pe care trebuie sa o contactati in legatura cu orice probleme referitoare la protectia datelor tale cu caracter personal)
Prenume si nume: Gabriel Balosan
Adresa corespondenta: Str. Alunisului, nr.45, sector 4, Bucuresti
Adresa de email: contact@aloda.ro

9. CAND SE APLICA ACEASTA INFORMARE
Aceasta informare generala se aplica in legatura cu prelucrarea datelor tale de catre Societate, astfel cum acesta a fost definit la punctul 1 de mai sus, cu privire la interactiunile tale cu Platforma.
Aceasta informare nu se aplica in legatura cu servicii sau produse oferite de alte companii sau persoane fizice, inclusiv cele postate pe Platforma sau despre care te informam in alt mod. De asemenea, aceasta informare nu acopera activitatea altor companii sau persoane fizice sau persoane care fac publicitate serviciilor sau produselor noastre ori care iti prelucreaza datele in alt mod prin intermediul Platforma.

10. MODIFICARILE ACESTEI NOTE DE INFORMARE
Este posibil sa modificam aceasta nota de informare. In astfel de cazuri, te vom informa in avans, prin postarea acestei politici pe website inainte de intrarea sa in vigoare
Vom posta aceasta nota de informare si pe website-ul www.aloda.ro, in sectiunea dedicata protectiei datelor cu caracter personal. De asemenea, vom pastra toate versiunile anterioare ale acestei note de informare in cadrul aceleiasi sectiuni, pentru a putea fi consultate de catre persoanele interesate.

11. CE SEMNIFICA TERMENII PE CARE I-AM FOLOSIT IN ACEASTA NOTA

 • Autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal: o autoritate publica independenta care, potrivit legii, are atributii referitoare la supravegherea respectarii legislatiei protectiei datelor cu caracter personal. In Romania, aceasta autoritatea de supraveghere a prelucrarii datelor cu caracter personal este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (ANSPDCP).
 • Categorii speciale de date cu caracter personal (date cu caracter personal sensibile/ date sensibile): datele cu caracter personal care: dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, confesiunea religioasa sau convingerile filozofice sau apartenenta la sindicate; datele genetice; datele biometrice pentru identificarea unica a unei persoane fizice; datele privind sanatatea, viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.
 • Date cu caracter personal: orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila (denumita „persoana vizata”). O persoana fizica este identificabila daca poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, de exemplu: nume, numar de identificare, date de localizare, identificator online, unul/mai multe elemente specifice, proprii identitatii fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale a respectivei persoane. Astfel, de exemplu, in notiunea de date cu caracter personal sunt incluse urmatoarele: numele si prenumele; adresa de domiciliu sau de resedinta; adresa de email; numarul de telefon; codul numeric personal (CNP); serviciile medicale accesate (sunt date sensibile); diagnosticul stabilit (sunt date sensibile); date genetice (sunt date sensibile); date bimoetrice (sunt date sensibile); date de geolocatie. Categoriile de date cu caracter personal despre tine pe care le prelucram sunt enumerate mai sus.
 • Operator: persoana fizica sau juridica care decide de ce (in ce scop) şi cum (prin ce mijloace) sunt prelucrate datele cu caracter personal. Potrivit legii, raspunderea pentru respectarea legislatiei referitoare la datele cu caracter personal revine in primul rand operatorului. In relatia cu tine, noi suntem operatorul, iar tu esti persoana vizata.
 • Persoana imputernicita: orice persoana fizica sau juridica care prelucreaza date cu caracter personal in numele operatorului, alta decat angajatii operatorului.
 • Persoana vizata: persoana fizica la care se refera (careia ii „apartin”) anumite date cu caracter personal. In relatia cu noi (operatorul), tu esti persoana vizata.
 • Prelucrare a datelor cu caracter personal: orice operatiune/set de operatiuni efectuata/efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea mijloacelor automatizate; de exemplu: colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea respectivelor date cu caracter personal/seturi de date cu caracter personal. Acestea sunt doar exemple. Practic, prelucrarea inseamna orice operatiune asupra datelor cu caracter personal, indiferent daca prin mijloace automate sau manuale.
 • Stat tert: un stat din afara Uniunii Europene si a Spatiului Economic European.