Verificare Apometre

Incepand cu anul 2019, societatea noastra NU mai executa verificarea apometrelor cu dimensiune mai mica de Dn 32 mm! Verificam in continuare, in aceleasi conditii avantajoase, contoare de apa cu dimensiuni de la Dn 32 in sus!

Conform Ordinului nr. 48/2010 aprobat de Biroul Roman de Metrologie Legala publicat in Monitorul Oficial nr. 181 din 22 martie 2010, verificarea metrologica periodica a apometrelor de apa rece sau calda se face in felul urmator:

Verificare apometre apa rece pana la Dn 200 mm – o data la 7 ani

Verificare apometre apa calda pana la Dn 200 mm – o data la 4 ani

verificare-apometre

Pentru a fi sigur la expirarea acestei perioade calculata din momentul montarii apometrelor, ca ele intrunesc conditiile normale de functionare este recomandata o noua verificare metrologica a apometrelor.

Verificare Apometre – procesul de executie:

Toata lucrarea presupune demontarea apometrelor si montarea unor mosoare provizorii in locul acestora ( pentru a avea apa pe perioada verificarii) si intocmirea unui proves verbal de verificare apometre cu index-ul la demontare si seria contorului.

Dupa verificarea metrologica si obtinerea noului buletin metrologic (in cazul in care a primit ADMIS), apometrele se remonteaza, se sigileaza si se inmaneaza proprietarului procesul verbal de sigilare si montare impreuna cu Buletinul de Verificare Metrologic, emis in urma procesului de verificare apometre.

Daca in urma procesului de verificare apometre, aparatele sunt gasite defecte, acestea pot fi inlocuite cu unele noi la cererea clientului.

Verificare Apometre – garantie si valabilitate:

Valabilitatea verificarii metrologice este de 48 de luni pentru apometrele de apa calda si 84 de luni pentru apometrele de apa rece din momentul emiterii noului buletin de verificare. Garantia manoperei in urma procesului de verificare apometre este de 24 luni din momentul incheierii procesului verbal.

Verificare Apometre – diametre si clienti:

Verificam apometre cu diametre nominale  DN 32, DN 40, DN 50, DN 65, DN 80, DN 100, DN 125 pana la DN 500 pentru asociatii locatari/proprietari, cladiri de birouri, spatii comerciale si institutii.

Mentionati ca ne contactati de pe smart-instalatii.ro si veti beneficia de o oferta speciala pentru lucrarile de verificare apometre!

Vezi toata gama de servicii apometre si repartitoare: